Török Gábor: 9 éve nem látott politikai válság van, a Fidesz elveszítette a közbeszéd irányítását

Török Gábor: 9 éve nem látott politikai válság van, a Fidesz elveszítette a közbeszéd irányítását

0:00

[sz]Malinovszki András / Fotó: Partizán/YouTube[sz]

A Magyar Péter-jelenséget és az újonnan színre lépő politikus és Varga Judit csatározását elemezte a Partizán műsorában szerda este Török Gábor. A politológus szerint Varga nem sokkal azelőtt leadott interjúja Hajdú Péternél a Mónika-show műfaját idézte, és sok fog múlni azon, hogy az ellenzéki táborban mennyien fogják elhinni a párkapcsolati erőszakról szóló történeteket.

Török szerint az elkövetkező két hónapban dől el Magyar Péter további sorsa: ha politikai mozgalmat tud építeni, és főleg ha el tud indulni az európai parlamenti választáson, az nagy vízválasztó lehet, ellenkező esetben nehéz helyzetbe kerülhet.

Az elemző kifejtette azt is, hogy Magyar elsősorsban az ellenzéki pártoktól szív el választókat: szerinte első sorban a Momentumtól, de adott esetben a Magyar Kétfarkú Kutyapárttól vagy kisebb pártoktól is átpártolhatnak hozzá.

Török Gábor arról beszélt, hogy a Fideszben komoly bajnak értékelik Magyar megjelenését, amit bizonyít a tegnap esti Varga-interjú létrejötte is.

Szerinte Magyarországon 9 éve nem volt ilyen politikai válság, és a Fidesz elveszítette az irányítást a kommunikációban.

Szerinte a szerdai Varga-interjú sok mindenre nem adott választ: továbbra sem tudjuk például, hogy Rogán Antalék tényleg kihúzattak-e részleteket a Völner-Schadl-ügy vádiratából. Szerinte azonban nemcsak Varga Judit és Novák Katalin voltak áldozatai az elmúlt időszaknak, hanem Gulyás Gergely is, akiben megingott a vezető kormánypárti politikusok bizalma. Török egyenesen úgy fogalmazott: „Amit hallok, az alapján Gulyás Gergely politikai pályafutása egy időre véget ért”.

[kapcsolodo]varga-juditot-tanukent-hallgattak-ki-az-ugyeszsegen[kapcsolodo]

A hír folytatásához kattints a "Tovább olvasom" gombra:
Tovább olvasom
0

Nincs hozzászólás

No comments yet

Vélemény, hozzászólás?