Sulyok Tamás felhívta az izraeli elnököt

Követés 24
( 1 követő )
X

Követés 24

E-mail :*
Szeretem
Szeretem
0
Tetszik
Tetszik
0
Vicces
Vicces
0
Felháborító
Felháborító
0
#?!
#?!
0
Nem értem
Nem értem
0
Betöltő ikon
Hirdetés
Sulyok Tamás felhívta az izraeli elnököt

0:00

Sulyok Tamás telefonbeszélgetést folyatott Jichák Hercog izraeli államelnökkel, aki gratulált Sulyok Tamásnak köztársasági elnökké választásához. A két államfő áttekintette a legfontosabb kétoldalú és világpolitikai kérdéseket – közölte a Sándor-palota csütörtökön az MTI-vel.

Az eszmecserén a magyar köztársasági elnök hangsúlyozta, hogy Magyarország Izrael közeli szövetségese és legjobb barátja, stratégiai partnere Európában. A magyar államfő kifejezte együttérzését az október 7-i támadás áldozatai hozzátartozóinak és Izrael valamennyi polgárának, és reményét fejezte ki, hogy sikerül mihamarabb békét teremteni – írták.

Hozzáfűzték, Sulyok Tamás szerint Izraelnek elidegeníthetetlen joga saját szuverenitásának és állampolgárai biztonságának megvédése. A köztársasági elnök úgy fogalmazott: „Az Izrael melletti kiállásunk egyik elvi alapvetése a holokauszt borzalmaiból levont következtetés, mely szerint szükség van egy erős zsidó nemzetállamra, amely garantálja, hogy ilyen tetteket senki, soha többé ne követhessen el.”

Sulyok Tamás azt mondta az izraeli államelnöknek, hogy Magyarország a leghatározottabban elítéli az antiszemitizmus minden formáját. Kiemelte: Magyarországnak fontos a holokauszt emlékezete, és ennek minden formában tanújelét is adta és adja. Ennek következtében itthon nemcsak az emlékhelyek, a zsinagógák és a temetők őrzik méltóképpen az évszázados zsidó kultúrát, hanem a reneszánszát élő magyarországi zsidó közösség is összeköti a két országot. A két államfő a beszélgetés végén kölcsönösen meghívta egymást hivatalos látogatásra – áll a közleményben.

(MTI)

The post Sulyok Tamás felhívta az izraeli elnököt first appeared on 24.hu.

What’s your Reaction?
Szeretem
0%
Szeretem
Tetszik
0%
Tetszik
Vicces
0%
Vicces
Felháborító
0%
Felháborító
#?!
0%
#?!
Nem értem
0%
Nem értem
A hír nem ért véget és a szerző kéri, hogy a további részleteket egy külső linken tekintse meg majd térjen vissza ide. A hír folytatásához kattints a "Tovább olvasom" gombra:
Tovább olvasom
0

Nincs hozzászólás

No comments yet

Vélemény, hozzászólás?