Lázár János megígérte, Lázár János elrendelte

Követés 444
( 1 követő )
X

Követés 444

E-mail :*
Szeretem
Szeretem
0
Tetszik
Tetszik
0
Vicces
Vicces
0
Felháborító
Felháborító
0
#?!
#?!
0
Nem értem
Nem értem
0
Betöltő ikon
Hirdetés
Lázár János megígérte, Lázár János elrendelte

0:00

Az építési és közlekedési miniszter egyedi utasításban rendelte el, hogy a Déli körvasút építésénél nem lehet éjszaka hangosan dolgozni, a húsvéti időszakban pedig úgy általában véve is leállította a munkavégzést.

Minderről maga Lázár János adott hírt Facebook-oldalán, méghozzá azzal az erőtől duzzadó felütéssel:

„Megígértem. Ma elrendeltem.”

Lázár szerint a Déli körvasút „jó Magyarországnak és jó a budapestieknek”, ezért megépítik, de úgy, „hogy az a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon az ott élőknek”, az éjszakai hangos munkavégzés leállítása pedig indokoltnak tűnik, hiszen ahogy arról mi is beszámoltunk, volt olyan, hogy a lakók láncfűrész hangjára és kivágott fák látványára ébredtek.

Március elején a helyi civilek tüntetést tartottak az Építési és Közlekedési Minisztérium épülete előtt a Déli Körvasút jelenlegi tervek szerinti megépítése és a fakivágások ellen.

Ezen egyébként emlékeztették Lázárt egy korábbi ígéretére is, miszerint „a helyi közösség ellenében semmiféle építkezés nem lesz (…) az ország 93.000 négyzetkilométerén”, ám Lázár, aki egyébként személyesen jelent meg a demonstráción, azzal ütötte el a tiltakozók felvetéseit, hogy leállítani ugyan nem tudja az építkezést, de megígérte, hogy fognak ültetni fákat a kivágottak helyére.

A Déli Körvasút környezetvédelmi engedélyét már kétszer megsemmisítette a bíróság, a jelenlegi, harmadik engedély is per alatt áll, a lakosság pedig 2019 óta tiltakozik.

What’s your Reaction?
Szeretem
0%
Szeretem
Tetszik
0%
Tetszik
Vicces
0%
Vicces
Felháborító
0%
Felháborító
#?!
0%
#?!
Nem értem
0%
Nem értem
A hír nem ért véget és a szerző kéri, hogy a további részleteket egy külső linken tekintse meg majd térjen vissza ide. A hír folytatásához kattints a "Tovább olvasom" gombra:
Tovább olvasom
0

Nincs hozzászólás

No comments yet

Vélemény, hozzászólás?