Középkori várat rejtett egy hotel udvara

Követés 24
( 1 követő )
X

Követés 24

E-mail :*
Szeretem
Szeretem
0
Tetszik
Tetszik
0
Vicces
Vicces
0
Felháborító
Felháborító
0
#?!
#?!
0
Nem értem
Nem értem
0
Betöltő ikon
Hirdetés
Középkori várat rejtett egy hotel udvara

0:00

Megtalálták az északnyugat-franciaországi Vannes középkori várának maradványait a Château Lagorce, egy 18. századi, ma hotelként működő kúria területén – írja a Heritage Daily. A Francia Régészeti Kutatási Intézet (Inrap) munkatársai egy képzőművészeti múzeum kialakításának előkészítése során fedezték fel a romokat.

Az ásatások első szakaszának részeként a kutatók a kúria udvarát vizsgálták, ahol a vár védőfalának két szintjét és egy vizesárkot tártak fel, amely 4 méter mélyen az utcaszint alatt található. A várat 1380 körül építtette IV. János, aki 1345-től Bretagne hercege és Montfort grófja, 1372-től pedig Richmond 7. grófja volt. A Château de l’Hermine néven ismert várat azért emelték, hogy a herceg megerősítse hatalmát a hercegségben és Vannes városában.

Az Inrap szerint a fennmaradt struktúrák arra utalnak, hogy a vár három-négyemeletes volt, és több lépcsőházzal rendelkezett, amelyek közül az egyik jó állapotban maradt fenn. A csapat többek között megmunkált köveket, valamint vízelvezető csöveket talált a helyszínen.

A szakértők a latrinákban folytatott vizsgálatok során a 15. és 16. századi várbeli élet nyomaira, így érmékre, késekre, csempékre, fatálakra, konyhai eszközökre és ékszerekre bukkantak.

A talajviszonyoknak köszönhetően olyan tárgyak is fennmaradtak, mint ruhadarabok, cipőcsatok, tűk, gyűrűk és egy lakat.

A kutatók egy malom romjait is felfedezték, ez a vár lakóépületéhez kapcsolódott, ahol egy csatornán átfolyó vízzel működött. Emellett egy híd maradványai is előkerültek, ez a várat a várossal kötötte össze.

The post Középkori várat rejtett egy hotel udvara first appeared on 24.hu.

What’s your Reaction?
Szeretem
0%
Szeretem
Tetszik
0%
Tetszik
Vicces
0%
Vicces
Felháborító
0%
Felháborító
#?!
0%
#?!
Nem értem
0%
Nem értem
A hír nem ért véget és a szerző kéri, hogy a további részleteket egy külső linken tekintse meg majd térjen vissza ide. A hír folytatásához kattints a "Tovább olvasom" gombra:
Tovább olvasom
0

Nincs hozzászólás

No comments yet

Vélemény, hozzászólás?