Két határon átnyúló vasútvonalon is visszaállítanák a személyszállítást a szlovákok

Követés 444
( 1 követő )
X

Követés 444

E-mail :*
Szeretem
Szeretem
0
Tetszik
Tetszik
0
Vicces
Vicces
0
Felháborító
Felháborító
0
#?!
#?!
0
Nem értem
Nem értem
0
Betöltő ikon
Hirdetés
Két határon átnyúló vasútvonalon is visszaállítanák a személyszállítást a szlovákok

0:00

A szlovák közlekedési minisztérium fontolgatja, hogy két határon átnyúló vasútvonalon visszaállítsa a személyszállítást Magyarország irányába – írta meg a parameter.sk.

Az egyik járat a Losonc-Fülek-Salgótarján-Hatvan vonalon közlekedne. Losoncnál a 160-as vasútvonalra csatlakoznának a vonatok, így átszállással Rimaszombat, Zólyom és Rozsnyó irányába lehetne utazni. Hatvannál pedig a miskolci fővonalon közlekedő vonatokra lehetne átszállni, Budapest és Miskolc irányába. A kísérleti fázisban a járatok csúcsidőben óránként, egyébként kétóránként közlekednének.

A másik járat Kassa-Hernádcsány-Hidasnémeti között közlekedne, csúcsidőben óránként. A minisztérium abban bízik, hogy a határmenti területekről új munkaerőt tud bevonzani a munkaerőhiánnyal küzdő Kassára. Érdekesség, hogy a MÁV pont tavaly augusztusban állította le a személyforgalmat Hidasnémeti és Abaújszántó között. A bezáró vasútvonalról riportot is készítettünk.

Jozef Ráž szlovák közlekedésügyi miniszter azt mondta, hogy a szlovák-magyar határon átnyúló vasútvonalak nagy részén helyettesítés nélkül szüntették meg a személyszállítást 2003-ban. Több esetben viszont nagy igény mutatkozik a visszaállításukra, ezért a Szlovák Állami Vasutak tárgyalást kezdeményezett a MÁV-val.

A minisztérium négy másik határmenti vasútvonalban is lát potenciált. Többek között a Losonc-Ipolytarnóc-Balassagyarmat kapcsolatban is. Ennek a vasútvonalnak a magyar szakaszán tavaly augusztus 1-jén állította le a személyszállítást a MÁV, egy nappal azután, hogy elkészült a pálya árvíz utáni felújítása. Az utolsó vonat búcsúztatásán mi is ott voltunk.

Magyarország és Szlovákia között jelenleg három helyen van vasúti személyforgalom: Rajka-Pozsony, Budapest-Szob-Pozsony, valamint Budapest-Kassa viszonylatban.

What’s your Reaction?
Szeretem
0%
Szeretem
Tetszik
0%
Tetszik
Vicces
0%
Vicces
Felháborító
0%
Felháborító
#?!
0%
#?!
Nem értem
0%
Nem értem
A hír nem ért véget és a szerző kéri, hogy a további részleteket egy külső linken tekintse meg majd térjen vissza ide. A hír folytatásához kattints a "Tovább olvasom" gombra:
Tovább olvasom
0

Nincs hozzászólás

No comments yet

Vélemény, hozzászólás?