Hajdú Péter nem akart jogászkodni, az emberi oldal érdekelte, ezért nem kérdezte Varga Juditot a hangfelvételről, amin Rogán Antal neve is elhangzik

Hajdú Péter nem akart jogászkodni, az emberi oldal érdekelte, ezért nem kérdezte Varga Juditot a hangfelvételről, amin Rogán Antal neve is elhangzik

0:00

Közel kétórás interjút adott Varga Judit egykori igazságügyi miniszter Hajdú Péternek a Frizbi TV YouTube-csatornáján, amiben leginkább Varga és exférje, Magyar Péter házasságát elemezték. A beszélgetésben Varga beszélt arról, hogy folyamatos lelki terrorban élt, rengeteget sírt, elmondása szerint exférje fakockának nevezte, és időnként azzal is megfenyegette, hogy a Facebookon élőben közvetíti majd a veszekedéseiket. Megtudtuk továbbá azt is, hogy Varga beiratkozott egy asztalosképzésre a közelmúltban.

Arról a hangfelvételről viszont nem esett szó, amit Magyar Péter mutatott be kedden az ügyészségen, és amin Varga Judit arról beszél, hogy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre és kihúzták a nevüket a VölnerSchadl-ügy aktáiból. A felvételek kapcsán csak arról beszéltek, hogy Magyar titokban vette fel a beszélgetéseket, a konkrét állításokkal viszont nem foglalkoztak. A 444 utolérte Hajdú Pétert, arról érdeklődve, hogy miért nem kérdezett rá ezekre a részletekre – ahogy a Varga bukását is eredményező kegyelmi ügyre sem.

Érintőlegesen mindkettő szóba került, de ez nehéz, mert a Frizbi, az egy bulvárplatform. Olyan, mint a Story magazin, engem itt a magánéleti szál érdekel, nem a közélet. Tehát a platform adta keretek nem tették ezt lehetővé. Azt gondolom, a kegyelmi ügyről inkább Novák Katalint kérdezném, ha meghívnám a műsorba. A Schadl-ügyről meg ugyanazt tudom mondani, hogy nem jogászkodni akartam, engem az érdekelt, hogy mi vesz rá valakit arra, hogy a feleségével való beszélgetést rögzítse és nyilvánosságra hozza. Ezt az egész kérdést emberi oldalról közelítettem meg, az érdekelt, hogy mi történt közöttük, ami ide vezetett

– fogalmazott Hajdú.

A műsorvezető elmondta azt is, az ő ötlete volt, hogy meghívják Vargát a műsorba, mert „újságíróként a nagy találat, az mindig az exkluzív interjú, pláne egy ilyen esetben”. Az interjú előtt néhány nappal sms-ben kereste fel Varga Juditot, aki kért egy kis gondolkodási időt, de végül vállalta a felkérést. Hogy miért nem élőben sugározták a beszélgetést, azt mondta, Varga Judit nem ért rá este, ezért napközben kellett felvenniük az interjút. „Live on tape interjú volt, ami azt jelenti, hogy élőszerűen vettük fel. Erről Varga Juditot is tájékoztattam az elején. Nem sok mindent vágtunk ki, csak technikai dolgot: egyszer a mikroporttal történt valami, emiatt volt egy apró leállás. Tartalmilag nem nyúltunk hozzá” – szögezte le Hajdú Péter.

Kapcsolódó
Tanúként hallgatta ki az ügyészség Varga Judit volt igazságügyi minisztert
Miután volt férje, Magyar Péter közzétett egy titokban rögzített hangfelvételt, melyen a volt miniszter arról beszélt neki, hogy „Rogán Antalék kihúzatták magukat” a Schadl-Völner-ügy ügyészségi irataiból. 
Kapcsolódó
Kijárási korlátozás volt azon az estén, amikor Gulyás Gergelynél vacsorázott Magyar Péter és Varga Judit
A rendőri jelentéssel végződő 2020. december 29-ei családi vita előestéjén.

The post Hajdú Péter nem akart jogászkodni, az emberi oldal érdekelte, ezért nem kérdezte Varga Juditot a hangfelvételről, amin Rogán Antal neve is elhangzik first appeared on 24.hu.

A hír folytatásához kattints a "Tovább olvasom" gombra:
Tovább olvasom
0

Nincs hozzászólás

No comments yet

Vélemény, hozzászólás?