EU-pénzek: drámai változást tervez az Európai Bizottság

Követés 24
( 1 követő )
X

Követés 24

E-mail :*
Szeretem
Szeretem
0
Tetszik
Tetszik
0
Vicces
Vicces
0
Felháborító
Felháborító
0
#?!
#?!
0
Nem értem
Nem értem
0
Betöltő ikon
Hirdetés
EU-pénzek: drámai változást tervez az Európai Bizottság

0:00

A lap által megszerzett, egy az Európai Bizottság által jóváhagyott dokumentum szerint teljesen átalakíthatják a kohéziós források elosztását. Jelenleg a rendszer úgy működik, hogy a fejletlenebb régióknak biztosítanak többlettámogatásokat, hogy segítsék az egyes területek felzárkóztatását. A most felvázolt javasolt változtatás célja, hogy eredményorientáltabb megközelítést vezessen be a pénzeszközök elosztásában, és a kifizetéseket konkrét célok elérésétől tegye függővé – olvasható a portálon.

A 2021-2027-es időszakra 392 milliárd eurót kitevő kohéziós finanszírozás hagyományosan fontos szerepet játszik a gazdaságilag hátrányos helyzetű régiók növekedésének támogatásában Európa-szerte. Az EU esetleges bővítéséről szóló viták nyomán – mivel Ukrajna és a Nyugat-Balkán több állama is az unió része lehet –, ismét előtérbe került, hogy ezek az alapok mennyire hatékonyak a gazdasági egyenlőtlenségek csökkentésében. A javasolt reformok mechanizmusként szolgálhatnak az elszámoltathatóság biztosítására és a szükséges reformok ösztönzésére, különösen a demokratikus normákkal kapcsolatos területeken.

A Bizottság javaslatáról várhatóan hosszú viták indulnak el majd el a tagállamok között a következő, 2028-ban kezdődő hétéves költségvetési ciklusról való tárgyalásokon. A pénzeszközök elosztását érintő bármilyen hivatalos változtatáshoz a nemzeti kormányok egyhangú jóváhagyására lesz szükség, ami hangsúlyozza a konszenzus elérésének fontosságát ebben a kérdésben.

The post EU-pénzek: drámai változást tervez az Európai Bizottság first appeared on 24.hu.

What’s your Reaction?
Szeretem
0%
Szeretem
Tetszik
0%
Tetszik
Vicces
0%
Vicces
Felháborító
0%
Felháborító
#?!
0%
#?!
Nem értem
0%
Nem értem
A hír nem ért véget és a szerző kéri, hogy a további részleteket egy külső linken tekintse meg majd térjen vissza ide. A hír folytatásához kattints a "Tovább olvasom" gombra:
Tovább olvasom
0

Nincs hozzászólás

No comments yet

Vélemény, hozzászólás?