Döntött a Kúria: ki kell adnia a vízilabda-szövetségnek a Vári-időszak átvilágítási eredményét

Követés 24
( 1 követő )
X

Követés 24

E-mail :*
Szeretem
Szeretem
0
Tetszik
Tetszik
0
Vicces
Vicces
0
Felháborító
Felháborító
0
#?!
#?!
0
Nem értem
Nem értem
0
Betöltő ikon
Hirdetés
Döntött a Kúria: ki kell adnia a vízilabda-szövetségnek a Vári-időszak átvilágítási eredményét

0:00

A Transparency International (TI) Magyarország ismét pert nyert a Magyar Vízilabda Szövetséggel (MVLSZ) szemben, a legfelső bírói fórum is arra kötelezte a sportszövetséget, hogy adja ki az előző elnökség idején keletkezett majdnem félmilliárdos pénzügyi hiány okait feltáró tanulmányt. A Transparency International Magyarország azért fordult a bírósághoz, mert a vízilabda-szövetség sem a 24.hu kérésére, sem a TI megkeresésére nem adta ki ennek a vizsgálatnak az eredményét.

A vízilabda-szövetséget irányító Madaras Norbert a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy elődje, Vári Attila idején 487 millió forintos rés keletkezett a sportszervezet költségvetésében. Ekkor hangzott el az is, hogy az MVLSZ-nél „külső szakértők bevonásával átvilágításra került az elmúlt időszak gazdálkodása.” Madaras a félmilliárdos mínusz okait a számviteli nyilvántartások hiányosságaiban vélte felfedezni, illetve annyit jegyzett meg, hogy „néhány esetben felvetődtek kérdések az átvett megállapodások, kifizetések célszerűségéről.”

Előbb a 24.hu, majd a TI-Magyarország is eredménytelenül kérte az MVLSZ-től ennek a külső vizsgálatnak az eredményeit tartalmazó jelentést, ezért a TI pert indított.

A bíróság eljárása során a Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletében megengedte a vízilabda-szövetségnek, hogy a 21 oldal terjedelmű jelentésből több mint 15 oldalt kitakarjon. A TI-Magyarország fellebbezést nyújtott be, és a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése már arra kötelezte az MVLSZ-t, hogy a teljes dokumentumot, kitakarás nélkül adják át. Ezt azonban a szövetség nem tette meg, és felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő, ám a Kúria ezt elutasította és hatályában fenntartotta a jogerős ítéletet.

The post Döntött a Kúria: ki kell adnia a vízilabda-szövetségnek a Vári-időszak átvilágítási eredményét first appeared on 24.hu.

What’s your Reaction?
Szeretem
0%
Szeretem
Tetszik
0%
Tetszik
Vicces
0%
Vicces
Felháborító
0%
Felháborító
#?!
0%
#?!
Nem értem
0%
Nem értem
A hír nem ért véget és a szerző kéri, hogy a további részleteket egy külső linken tekintse meg majd térjen vissza ide. A hír folytatásához kattints a "Tovább olvasom" gombra:
Tovább olvasom
0

Nincs hozzászólás

No comments yet

Vélemény, hozzászólás?