Befogták az ausztrál települést rettegésben tartó krokodilt

Követés 24
( 1 követő )
X

Követés 24

E-mail :*
Szeretem
Szeretem
0
Tetszik
Tetszik
0
Vicces
Vicces
0
Felháborító
Felháborító
0
#?!
#?!
0
Nem értem
Nem értem
0
Betöltő ikon
Hirdetés
Befogták az ausztrál települést rettegésben tartó krokodilt

0:00

Hatalmas, 3,9 méter hosszú krokodilt fogtak be az ausztráliai Queensland északi részén – írja az ABC.

A példány hónapok óta rettegésben tartotta a helyieket.

A bordás krokodilról Lawrence Perticato számolt be a hatóságoknak, akinek cordeliai háza épp a Herbert folyóra néz. A férfi szerint az állat fenyegetően viselkedett vele szemben, miközben füvet nyírt, és megette szomszédja három tyúkját.

„Egész életemben a folyónál éltem, hozzászoktam a krokodilokhoz, és tudom, mikor veszélyes egy példány” – nyilatkozta a Perticato. Mint hozzátette, az érintett egyed viselkedése nagyon aggasztóvá vált, már horgászni sem mert csónakjával.

Ella Meeve vadvédelmi tiszt szerint a Környezetvédelmi, Tudományos és Innovációs Minisztérium már hónapok óta próbálta csapdába ejteni az állatot. Meeve kiemelte, a példány méretéből adódóan mindenképp veszélyt jelentett az emberekre.

Az úszó csapda használatára tett erőfeszítéseket a csapadékos időjárás és az árvíz akadályozta. Végül a krokodilt egy, a folyó partján felállított eszközzel fogták be, hétfőn pedig begyűjtötték. Az állatot Townsville-be vitték, ahonnan egy krokodilfarmra vagy állatkertbe szállítják majd tovább.

Perticato szerint az eset bebizonyítja, hogy a folyók környékén érdemes mindig óvatosnak lenni. Mint elmondta, a Herbertben az elmúlt 20 évben exponenciálisan megsokszorozódott az egyedszám, a krokodilok pedig egyre kevésbé félnek az embertől.

Kapcsolódó
Hatalmas krokodil ugrott a horgász csónakjára
A férfi becslése alapján a hüllő 4 méter hosszú lehetett.

The post Befogták az ausztrál települést rettegésben tartó krokodilt first appeared on 24.hu.

What’s your Reaction?
Szeretem
0%
Szeretem
Tetszik
0%
Tetszik
Vicces
0%
Vicces
Felháborító
0%
Felháborító
#?!
0%
#?!
Nem értem
0%
Nem értem
A hír nem ért véget és a szerző kéri, hogy a további részleteket egy külső linken tekintse meg majd térjen vissza ide. A hír folytatásához kattints a "Tovább olvasom" gombra:
Tovább olvasom
0

Nincs hozzászólás

No comments yet

Vélemény, hozzászólás?