Warning: session_start(): open(/home/hireihu0/public_html/src/var/sessions/sess_b2059fa0f52c62c91443097c7d556f8b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/hireihu0/public_html/src/bootstrap.php on line 59

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /home/hireihu0/public_html/src/var/sessions) in /home/hireihu0/public_html/src/bootstrap.php on line 59
Oroszország több moldovai tisztviselőt tiltott ki, miután Moldovában orosz lapokat tiltottak be - Magyarország Hírei

Oroszország több moldovai tisztviselőt tiltott ki, miután Moldovában orosz lapokat tiltottak be

1 hete 7
ARTICLE AD BOX

Behívatta a moldovai nagykövetet az orosz külügyminisztérium, hogy tájékoztassa, több moldovai tisztviselőnek is megtiltották az Orosz Föderáció területére való belépést. Indoklásuk szerint azért, mert Moldova több orosz weboldalt is blokkolt.

A moldovai vezetés október végén blokkolta a nagyobb orosz híroldalakhoz való hozzáférés, valamint megvonták tizenkét moldovai csatorna műsorszórási engedélyét. Szerintük a médiumok részt vettek a Moldova elleni információs háborúban, így információbiztonsági fenyegetést jelentettek.

A moldovai kormány és az oroszok kapcsolata az orosz-ukrán háború kitörése óta nem túl jó, pláne mióta a moldovai elnök egy puccs előkészítésével vádolta meg Moszkvát. (via MTI, RadioFreeEurope)

Elolvasom a teljes cikket